Amerikietiški blyneliai

0 Shares
0
0
0

Kartais geriems pusryčiams nereikia šimto skirtingų ingredientų, aukso dulkių, pasiruošimo iš vakaro ar rytinio spyrio į užpakalį, kad nueitum į parduotuvę. Užtenka kiaušinių, pieno, cukraus, miltų, sviesto ir žinoti, ką po ko dėti. Už keliolikos minučių lovoj ar ant stalo turėsit puriausius blynus žemėj. Aha, tokius, kur rodo per filmus, o po to juos apipila upėm klevų sirupo. Šitie amerikietiški blyneliai yra American dream, ne kitaip!

1_IMG_6197


Amerikietiški blyneliai

Gaminimo trukmė: 15 minučių.
Porcijos:
2-3.

Ingredientai:
– 2 kiaušiniai,
– 2-3 v. š. cukraus,
– 1/2 a. š. druskos,
– 150 ml. pieno,
– 1/2 a. š. kepimo miltelių,
– 140 g (apie 15-16 v. š.) miltų,
– 3 v. š. išlydyto sviesto (maždaug 30 g),
– mėgstamo kumpio (aš naudoju švarcvaldo),
– klevų sirupo.

Gaminimo eiga:
1. Išsilydau sviestą.
2. Pagrindinė purių blynų paslaptis – atskirai plakami kiaušinio tryniai ir baltymai. Tad baltymus atskiriu nuo trynių ir išplaku iki putų, kol pakabinti baltymai nekrenta nuo šaukšto (taip).
3. Trynius, cukrų, druską, pieną išplaku atskirai. Po truputį įmaišau miltų ir kepimo miltelių masę, bet neperplaku – geriau keli gumulėliai nei perplakta tešla. Atsargiai įmaišau išlydytą sviestą.
4. Į visą masę LABAI ATSARGIAI įsuku išplaktus baltymus. Jie į visą masę turėtų įsisukti keliais įsukimais.
5. Blynus kepu nepridegančioje keptuvėje be jokių papildomų riebalų. Iškepus blynams, keptuvėje pakepinu mėgstamo kumpio, blynus valgom su juo ir klevų sirupu. Mėgstantiems saldžiau rekomenduoju amerikietiški blyneliai patiks su namine nutella, kurios receptą rasite čia.

1_IMG_6224

0 Shares
1 comment

Leave a Reply

You May Also Like