Kaip iškepti skaniausius French toasts gyvenime?

0 Shares
0
0
0

Tik neseniai pradėjau galvoti apie tai, kad juk visi tie patiekalai, kuriuos aš jums siūlau vadindama tais mandrais tarptautiniais pavadinimais, vienu ar kitu pavidalu egzistavo mano vaikystės virtuvėje. Dabartinis scrambled egg mūsų namuose vadinosi „vaikišku kiaušiniu“. Tik tiek, kad mama jį kepdavo ne creamy, o gana sukepintą. Sunny side up – tai tiesiog keptas kiaušinis. Net ir French toastus valgiau nuo pat pirmų dienų, tik tada juos vadinom batonu su kiaušiniu. Skrebutis dažniausiai nebūdavo nei kvadratinis, nei iš sourdough duonos, o klasikinės formos „Klaipėdos batonas“, kurį tėvai valgo dar dabar, bent penkiolikai metų praėjus.

Mamos French toastus pamenu kaip gerą pavyzdį – gana sukepintus, ne per daug saldžius, su cinamono poskoniu. Jokių guminių ar ištęžusių pojūčių. Todėl visad man tokie ir atrodė geriausi. Žemiau rasite mano patarimus tobuliausiam french toastui:

Patarimai geriausiam French toastui:

  1. Naudokite ne pačią šviežiausią duoną. Idealu, jeigu ji gerokai pastovėjo ant spintelės ir pasižymi kietesne plutele. Tokia duona nesubliukš nuo mirkymo plakinyje.
  2. Jeigu tingite laukti, o duonos turite tik šviežios, ją visad galite paskrudinti. Tiesa, jos per daug nesuskrudinkite – duona neturi paruduoti, bet tik užsidėti lengva plutelė.
  3. Plakinyje galioja taisyklė kuo riebiau – tuo geriau. Paprastą pieną laisvai galite keisti riebia grietinėle – taip skrebutis įgis dar malonesnę tekstūrą.
  4. Nepamirškite druskos! Didžiausias mitas ir klaida yra saldžiuose patiekaluose nenaudoti druskos. Anaiptol, žiupsnis druskos subalansuoja saldžių patiekalų ir desertų saldumą.
  5. Jeigu jaučiatės fancy, nebijokite į plakinį šliūkštelti ir kažko alkoholinio – idealiausia, romo arba mėgstamo likerio. Tokie priedai suteiks papildomo kvapo, o alkoholis išgaruos bekepant.
  6. Naudokite neprikepančią keptuvę ir tik sviestą! Visos kitos riebalų formos tikrai neprideda tiek skonio kiek paprasčiausias grietinėlės sviestas.

Gaminimo trukmė: 10 minučių.
Porcijos: 1-2.

Ingredientai:

– 1 kiaušinis,
– 2 v. š. pieno,
– cinamonas,
– druska,
– vanilė,
– 3 didesnės arba 4 mažesnės duonos riekės,
– sviestas (kepimui).

Skaninimui: mėgstamas jogurtas, uogienė, švieži vaisiai, klevų sirupas.

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite kiaušinio plakinį: platesniame dubenyje išplakite kiaušinį, pieną, įdėkite žiupsnelį cinamono, druskos, vanilės. Jeigu norisi, įlašinkite mėgstamos esencijos arba šliūkštelkite kvapnaus alkoholio – romo arba likerio (pavyzdžiui, amareto).
  2. Pjaustytą duoną iš abiejų pusių pamirkykite plakinyje. Tikrai užteks 20-30 sekundžių abiems pusėms, neverta jos per daug sušlapinti.
  3. Įkaitinkite keptuvę, joje ištirpinkite sviestą. Dėkite plakinyje apvoliotas riekes. Kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kol plakinys gražiai apskrunda.
  4. Jeigu mėgstate kietesnius French toastus, jiems leiskite šiek tiek atvėsti ant grotelių.
  5. Serviruokite su mėgstamais pagardais.
0 Shares
2 comments
  1. Labas! Primygtinai siūlau išbandyti ir manąjį tobulo toast’o variantą – vietoje pieno pilti… pratirpusių vanilinių ledų! Jie duoda tokį nuostabų saldumą, traškią išorę.. Radau šį “fintą” prieš kelis metus viename iš užsienietiškų blogų, na ir nebemoku kitaip kepti, tiesiog nerealiai, nuodėmingai skanu!☺️

  2. Yra dar vienas fintas – įdėjus pamirkytą toastą į keptuvę su įkaitintu sviestu, viršutinę pusę pabarstyti cukrum, tuomet, paskrudus apačiai ir apvertus, vėl pabarstyti viršų cukrum ir, paskrudus apačiai, dar keletui sekundžiu vėl apversti – cukrus karamelizuojasi iš abiejų pusių ir suteikia išskirtinį skonį. Skanaus!

Leave a Reply

You May Also Like