Obuolinė avižų košė

0 Shares
0
0
0

Prieš ruošdama šitą įrašą, pagalvojau, kad būtų labai poetiška, jeigu košė man primintų rytus pas mamą, o ją virdama aš bandyčiau grįžt į vaikystę. Deja, bet rytus pas mamą man dažniausiai primena čirviniai ir lietiniai blynai arba sumuštiniai, o košė kol kas man asocijuojasi su kova su savim. Vis dar bandau atrasti skonių ir būdų, kurie man paverstų koše ne katorga, o švente ryte (kas man, kaip jau turbūt supratot, yra svarbu). Galiu pasakyti, kad jau anksčiau pasidalinta šokoladinė arba šita obuolinė košė visai padeda!

obuoline-kose1


Gaminimo trukmė: 10 minučių.
Porcijos: 2.

Ingredientai:
– 100 gr. avižinių dribsnių,
– pusės didesnio arba vieno mažesnio obuolio,
– 1 a. š. kokosų aliejaus,
– 1 v. š. klevų sirupo,
– žiupsnio druskos,
– pusės a. š. cinamono,
– 130 ml pieno (tinka augalinis),
– 100 ml vandens,
– riešutų arba kokoso drožlių (pabarstymui).

Gaminimo eiga:
1. Obuolį nulupu, supjaustau pasirinko dydžio gabalėliais. Įkaitinu prikaistuvį, įdedu kokosų aliejų, sudedu obuolius. Obuolius šiek tiek pakepinu, kol suminkštėja, prieš pabaigą užpilu klevų sirupo, pabarstau cinamonu ir druska.
2. Obuoliams apkepus, į tą patį prikaistuvį pilu skysčius. Jiems įkaitus, supilu kruopas, verdu košę, kol išvirs.
3. Išvirus dedu į dubenėlį, pabarstau riešutais, drožlėmis, dar užpilu šlakelį klevų sirupo.

obuoline-kose3

0 Shares

Leave a Reply

You May Also Like

Kepti ciberžolės kiaušiniai

Kiek labai jau susirūpinot savo imunitetu? Nors atvejų skaičiai jau varo lengvą neviltį, aš, asmeniškai, dar stebuklingų sveikatinimosi metodų nesiėmiau. Užtat kai suvalgau kažką maistingo arba, pasak interneto, padedančio imunitetui, noriu sau ant kaklo užsikabint bulvinį medalį. Pavyzdžiui, šį ciberžolės kiaušinį.