Kalėdinių dovanų idėjos – atnaujinta 2023

0 Shares
0
0
1

Kaip tik didžiosios metų šventės, taip išradinėjam dviratį. Atrodo, jau prigalvojam krūvą idėjų, praeina metai ir vėl tas pats. Kad šiemet istorija nesikartotų, nusprendžiau pradėti *ultimate* kalėdinių dovanų gidą. Tai ir ankstesniais metais siūlytos kalėdinių dovanų idėjos (tiesa, peržiūrėtos ir atnaujintos), ir nauji pasiūlymai, kuriuos atradau tik šiemet. Viskas vienoje vietoje.

Nevalgoma

Hobiai

Niekas taip neparodys meilės, kaip dovana, siūlanti praleisti laiką kartu. Kvieskite artimuosius į kiną – ne tik Forum Cinemas ar Multikino, bet ir Pasaka ar Skalvija. Šiemet smagius kuponus „į ateitį“ siūlo ir Kino pavaris, o jeigu dėl kupono nesate tikri, bet bičiulis mėgsta kiną – čiupkit Skalvijos plakatą. Turi daug gražių, mano favoritas – filmo Tampopo.

Jeigu pažįstate žmogų kaip nuluptą, esu garantuota, kad jis visada apsidžiaugs bilietu į mėgstamos muzikos grupės pasirodymą. Jeigu bijote rizikuoti, koncertų organizatoriai bei bilietų platintojai dažniausiai parduoda dovanų kuponus.

Ta pati taisyklė galioja ir teatrui. Visada bilietus į renginį galite išrinkti patys, bet tiek Nacionalinis dramos teatras, tiek Mažasis teatras, tiek Lietuvos nacionalinė filharmonija siūlo dovanų kuponus.

Vis populiaryn ir būreliai – galite padovanoti kvietimą į vieną jų. Aš pati mielai gaučiau kvietimą į keramikos pamoką: mačiau, kad kuponus siūlo 4 boobs studio, Moon ceramics, Lipdau, Daugiau laipsnių. 4boobs turi ir smagų rinkinį – keramikos rinkinį į namus, kurį sudaro pasirinktas molis bei specialūs poglazūriniai dažai. Jeigu lipdyti nesinori, galite piešti – priims Gėlių gatvės keramiką.

Būreliai gali būti ir aktyvesni – pakvieskit bičiulį ar šeimos narį palaipioti (aš rekomenduoju boulderingo studiją Vertical), pašokti (vienam mergvakary smagiai šokome džiazą), kartu nueiti į pilateso ar jogos studiją.

Poilsis

Poilsiui toli keliauti visai nebūtina. Lietuvoje yra įsikūrę daugybė jaukių vietelių, kuriose poilsiui galite pakviesti draugus, mylimuosius ar šeimos narius – visą krūvą jų rasite Wow Stays tinklalapyje.

Aš dar labai mėgstu Trenkturo žygius: jų kuponus galima padovanoti bičiuliams, su kuriais žygiuosite kartu. Dovanų korteles ar kuponus siūlo ir konkrečios poilsio vietos, pavyzdžiui, mano jau lankytas Do You Place.

Beje, nežinau, ar žinote, bet dovanų kuponus parduoda ir daugelis avialinijų – įsigiję tokį kuponą, galite padovanoti dalį ar visą kelionę.

Skaitiniai

Knygą dovanojant ne taip gerai pažįstamam žmogui, galima prašauti, bet juk visada galima dovanoti universalius kavos staliuko leidinius arba knygą leisti išsirinkti pačiam. Tikrai gerų knygų, papuošiančių kiekvieno lentyną, arba netradicinių leidinių pasižvalgykite parduotuvėse žemiau: 

Aš visada palaikau ir antrinę knygų rinką – milžinišką pasirinkimą rasite Bookswap knygų mainų platformoje.

Žaidimai

Kažkokiu būdu anksčiau apie tai nepagalvojau, bet stalo žaidimai ar delionės – puiki dovana draugams, su kuriais vėliau tuos žaidimus dar galėsite išbandyti ir patys. Mano žaidimų favoritų sąrašas jau ilgai nesikeičia , jame – Wingspan, Ticket to Ride, Dixit, 7 Wonders, Catan, iKnow.

Artimesnių draugų kompaniją svečiuose dažnai pakviečiam pažaisti 100 Questions – žaidimą, kuris visai nepanašus į žaidimą. Kiekvienas žaidėjas traukia kortelę ir atsako į klausimą apie save, savo santykius, asmenybę, vertybes, šeimą, kultūrą, keliones ir kt. Turiu pripažinti, kad šio žaidimo metu apie savo draugus sužinojau daug nuostabių dalykų ir juos pažinau dar geriau. Raštinė šito šiuo metu neturi, bet yra ir daugiau panašių gamintojo School of Life žaidimų – poroms, draugams, šeimos nariams ir kt.

Gers dovana yra ir dėlionė. Ypač, jeigu atitinkanti dovanos gavėjo pomėgius ar estetinį suvokimą. Vėlgi, siūlo Raštinė arba iš užsienio – šitas Bon Appetit tekstas.

Prenumeratos

Pati netradiciškiausia prenumerata yra Desertų prenumerata – kiekvieną mėnesį prie namų durų rasite kelis iki tobulumo išdirbtus sezoninius desertus.

Galima dovanoti ir knygų prenumeratą – tokią siūlo Books Map Box. Kiekvieną mėnesį dovanos gavėjas gaus po naują knygą – Kalėdos ištisus metus! Panašią prenumeratą siūlo ir kiek labiau nišinė, bet mano turbūt viena mylimiausių Lietuvoje – RARA leidykla.

Nepamirškime ir žurnalų prenumeratų. Aš kas mėnesį mielai gaučiau po popierinę Lamų slėnio versiją.

Indai ir virtuvės reikalai

Iš asmeninės patirties garantuoju – bet kurį mėgstantį suktis virtuvėje maloniai nudžugins rankų darbo keramika. Tarp mano favoritų – Mildu Ceramic, by Gurčiūtė, Valdas Studio.

Kalbant apie kitus virtuvės reikmenis, praeitąmet savo šeimyną nudžiuginau jiems padovanojusi Bilaetti moka kavinuką ir vėliau jį papildžiusi Bialetti putos plakikliu. Tokių ir panašių reikmenų galima įsigyti Kavos drauge, Kavos reikaluose ar Coffee Loft. Išsilydyčiau gavusi ir gražų prancūzišką kavinuką – man simpatiškiausi parduodami Skandiamo ir Kavos reikaluose.

Negaliu nepaminėti ir savo šių metų mylimiausių virtuvės įrankių: Microplane tarkos ir Benriner mandolinos. Už abu paaukočiau po pirštuką (gal kada ir teks). Pirkau iš Amazon.de. Mėgstantys gaminti tikrai įvertins ir grūstuvę – jeigu reiktų rinktis, rinkčiausi kokią didesnę. Šiemet išmokau naudotis maisto termometru – taip pat nepakeičiama dovana.

Prietarai sako, kad peilių dovanoti negalima. Kadangi prietarais netikiu, išduosiu paslaptį, kad geriausi peiliai slepiasi Knife You Like. Šokčiau laimės šokį, jeigu po egle rasčiau japonišką šefo peilį. Įvairiausių įdomių virtuvės reikmenų, puodų, pjaustyklių ar kitų įrankių paieškoti galite ir Sangaidoje bei Krinonoje – ten yra kiekvieno virtuvės megėjo rojus.

Beje, kepėjai tikrai įvertins amžinai tarniaiusiantį silikoninį kilimėlį ar kokią simpatišką kepimo formą, o duonininkai – kildinimo krepšelį ar duonos mentelę. Gal ir jums ką nors su šiais įrankiais iškeps.

Tekstilė

Pagalvokite ir apie namų tekstilę (aš rekomenduoju Linen Tales arba Lino namus, kurių gaminių turiu ir pati) bei šiuolaikinius medienos gaminius (pavyzdžiui, But First Wood turi labai gražių lentelių). 

Kitaip nei gaminti, miegoti viešbučius primenančiuose pataluose mėgsta tikrai visi. Tokiu atveju pasitarnaus kokybiška patalynė. Jeigu bijote nepataikyti, manau, kad visiems be išimčių turėtų tikti švelnių ir šviesių spalvų komplektas – baltas, kreminis ar pilkas. Kokybiškų lietuviškų patalų rasite Bedroom Mood, jau minėtoje Linen Tales parduotuvėje arba naujoje lietuviškoje parduotuvėje And a Chair.

Mamai ir anytai jau padovanojusi po chalatą, supratau, kad namų apranga taip pat yra labai gera dovana. Lapkritį seilę varvinau į Pillow & Pajamas – mano pižama ir chalatas jau pakeliui pas mane. Antrus metus iš eilės grožiuosi HAY chalatu – jo vos pati nenusipirkau sau praeitąmet.

Taip pat jauku gauti ir tikro avikailio šlepetes. Šią vasarą Druskininkų turgelyje atradau Nikaga – čia jau tikrai ne pirmos mano avikailio šlepetės, bet šios dėvisi neįtikėtinai lėtai. Kaip pasakojo pardavėjas, šias šlepetes gaminanti jo anyta į padą įsiūva kiliminės dangos, todėl šlepetės lėčiau susidėvi, jas galima skalbti skalbimo mašinoje. Jau vienąkart išskalbiau, gal šiek tiek susitraukė, bet bendra išvaizda – kaip naujų.

Galiausiai, kiekvieną pusryčių faną TIKRAI nudžiugins universalus ir unisexinis Lėtų pusryčių džemperis. Nebūčiau tokia tikra, jeigu nebūčiau sukūrusi pati, haha.

Papuošalai

Tikrai nemaniau, kad kada nors į šitą sąrašą įtrauksiu papuošalus, o bet tačiau – šiemet pati ant savęs užsikabinau du širdį džiuginančius daiktus, tai noriu rekomenduoti ir jums.

Pirma, pakabukas su brangiausių (ar brangiausio) pirštų antspaudais. Lietuviai Magic St. 925 čia pat, Vilniuje, gamina sidabrinius kaklo pakabukus, į kuriuos galima įspausti mamos, tėčio, sesės, brolio, draugo ar net augintinio antspaudą. Labai smagus ir pats procesas: gauni kelių dydžių vaškines plokšteles, pasirinktą pakaitini, įspaudi antspaudus, siunti atgal, o po kelių savaičių gauni ir savo sidabrinį papuošalą. Aš prie krūtinės spaudžiu mamos ir tėčio antspaudus ir turiu 20 %  nuolaidos kodą, jeigu tokio užsimanysit ir jūs: GABRIELE20 (pakabuką gavau dovanų, tai reklama).

Antra, Simonos Samojauskaitės tiesiai ant riešo užlituojama amžinoji apyrankė. Man patinka pati idėja – jos negali nusiimti, tad, kol juvelyrė lituoja, galima susigalvoti sau kokią prasmę ar priminimą. Aš savo priminimą gaunu kiekvienąkart pažvelgdama į savąją.

Voniai

Nors tikiu, kad odai ir kūnui skirtos kalėdinių dovanų idėjos yra didelė rizika, su keliais prekių ženklais supažindinti vis tiek noriu.

Pirmiausia, su savo kraštiete Agne arba Miss Herb. Agnė savo rankomis suka nerealius natūralius dezodorantus, kūno sviestus, lūpų balzamus, muilus ir medetkų tepalus. Jokių keistų priedų, vien tik natūralūs ingredientai.

Šiemet labai susidraugavome ir su Kvapų namais. Pati darbiniais reikalais jau lankiausi jų laboratorijoje, išbandžiau krūvą produktų ir sakau atvirai – dar nieks nenuvylė.

Galiausiai, dekoratyvinė kosmetika gal ir nėra pati universaliausia dovana, bet keli Uoga Uoga produktai – tikrai yra. Dar nesutikau žmogaus, kuriam nepatiktų švytėjimo suteikianti makiažo bazė, kurią pamils ir tie, kurie nesidažo – oda tiesiog gražiai švyti. Dėmesio verti ir kiti kosmetikos produktai, pavyzdžiui skaistalai (mano top spalvos – 605 Lush ir 600 Nude) ir lūpų pieštukai. Beje, esu Uoga Uoga ambasadorė, todėl čia žymiu reklamą.

Žvakės

Kovojau su savimi nenorėdama į sąrašą dėti tokios banalios dovanos kaip žvakės, bet supratau, kad šiais laikais jos vadinti banalia jau ne(be)įmanoma. Ypač pamačius, ką savo rankomis išdarinėja lietuviai. Kosmiškai gražias žvakes keramikiniuose induose lieja Soulty, o klasikos gerbėjai tikrai įvertins klasikines bičių vaško OVO things žvakes.

Tvarios dovanos

Kaipgi mano sąrašas be tvarių virtuvės dovanų. Nors šepetys indams plauti ar bičių vaško drobelės bliūdams uždengti neskamba labai romantiškai, pati kasdien naudodama šiuos produktus galiu patvirtinti, kad tokio tipo kalėdinių dovanų idėjos bus labai praktiškos. Ypač, jeigu dovanos gavėjas tik pradeda tvaresnę kelionę. Mano mylimiausi lietuviški tvarių produktų pardavėjai – žemiau:

Vintažinės arba antrų rankų dovanos

Nebe tie laikai, kuomet panaudotas daiktas signalizuoja prastą skonį. Anaiptol, tinkamą gavėją pasiekusi vintažinė dovana nustebins žymiai labiau nei masinės gamybos produktas.

Norint tokias dovanas atrasti, tikrai nebereikia valandų valandas kuistis blusynuose ar sendaikčiuose. Žemiau – kelios lietuviškos vietos, kurios visus aukselius jau atrinko ir gražiai pateikė už jus:

Rankų darbas

Prieš keleta metų internetą visiškai užkariavo lankstytos žvakės – jų pamokų piiiilnas Instagramas, tai jeigu dar nebandėte, visada galite išbandyti. Kelios minutės ir unikali dovana susukta

Kiek daugiau vargo, bet namie taip pat galima gaminti ir rankų darboo muilus arba lūpų balzamus. Aš šiemet pati sau gaminau kvapnų tekstilės purškiklį, tai svarsčiau idėją tokius dovanoti ir draugams. Gana nesudėtinga, nebrangi, bet tikrai labai praktiška dovana – rankų darbo bičių vaško drobelės. Jeigu mokate siūti, artimuosius galite nudžiuginti daugkartiniais maišeliais, kurie apsiperkant pakeist plastikinius. 

Nepamirškite, kad pačius artimiausius tikrai nudžiugins iš širdies užrašytas atvirukas arba ilgesnis laiškas su smagiais prisiminimais. Mano vyrui daugiausia laimės kasmet suteikia mano gaminami „kuponai“, kuriuos gali bet kada panaudoti ir tarp kurių buvo tokios paslaugos: „be atsikalbinėjimų nueisiu į parduotuvę užkandžių“, „tu gali rinktis filmą“, „nezirzdama pažiūrėsiu 2 bet kokius Youtube video“ ir „aš vedu Kopą į lauką“. 

Valgoma

Kulinarinės patirtys

Kiekvieną maisto mylėtoją tikrai nudžiugins maisto gamybos kursų dovana – tokias siūlo Čiop Čiop, Kulinarijos studija, Kulinarijos akademija ir mano mylimi 2 virėjai. Negaliu nepaminėti ir Another Bite bei jų organizuojamų privačių ar pop-up vakarienių – gal galima padovanoti narystę ar kvietimą į renginį?

Kalbant apie degustacijas, mane visad domina gėrimų degustacijos. Arbatų degustacijass rasite Yugen Tea, viskio degustacijas – King & Mouse, alaus – Alaus biblioteka, sidro – Sidro istorijos, natūralių vynų – Yda bar.

Visada patikrinu Someljė mokyklos organizuojamas atviras paskaitas – tarp jų būna ne tik vyno, bet ir arbatos, kavos, tekilos, viskio ar sakės degustacijų ir paskaitų (nuolat keičiasi, tai pasiūla priklauso nuo sezono). Aišku, negaliu nepaminėti ir Trumpųjų vyno kursų, kuriuose pati lankiau šį rudenį. Prabangi, bet dovana visam gyvenimui.

Jeigu domina maistas, siūlau išbandyti degustacijas. Degustacijų kuponus dažnai siūlo įvairiausi restoranai – patikrinkite savo mylimiausių socialinių tinklų paskyras ir tinklalapius. Jeigu reiktų rinktis man, aš rekomenduočiau Amandus, Demoloftą ar Fabrikėlį.

Kava, kakava ir arbata

Gražiausias kavos mylėtojų dovanas, mano nuomone, siūlo Crooked Nose & Coffee Stories – ten rasite ne tik kavos, jos gamybai skirtų reikmenų, bet ir kavinukų, knygų ar net labai gražių terbų. Backstage Roasters siūlo tobulai Kalėdoms tinkančią dovaną – kavos prenumeratą. Kavos mylėtojas džiaugsis jūsų dovana kas mėnesį arba kas dvi savaites. Iš skanių, bet kaina prieinamesnių kavinininkų, dar norisi parekomenduoti Nuogi kava – jie buvo mano 2022 atradimas.

Kaip kavos alternatyva vis labiau populiarėja ceremoninė kakava. Čia ne ta saldybė, kurią filmuose geria su zefyriukais, bet 100% gryna kakavos masė iš trintų kakavos pupelių. Gyva kakava parduodama parduotuvėje Pas Giedrę, ne ką mažiau popouliari yra ir Pura Vida kakava.

Prieš kelerius metus iš arbatų mano dėmesį patraukė Užupių Manufaktūra – jie siūlo Lietuvoje užaugintą arbatą simpatiškose pakuotėse. Šiemet prie šio sąrašo pridedu ir Kiras (buvusi Chaika) bei Tealure – abi šios vietos siūlo unikalią produkciją, kuriose nerasite prekybcentriuose.

Aišku, kaip mes be matchos. Jeigu pažįstate matcha arbatos megėją, jos ir ruošimui reikalingų įrankių ir tikrai nuoširdžiai skaniausios ceremoninės matchos ieškokite Yugen Tea. Ceremoninė matcha yra visai kitas lygis nei kulinarinė, kurią Japonijoje naudoja konditerijoje, o mes geriame kaip tikrą matchą.

Nepamirškite ir žolininkų. Ko gero, viena gražiausių dovanų prieš kelis metus buvo mūsų bičiulių padovanota rankų darbo arbata. Tokių geriausia ieškoti vietiniuose turguose, bet neblogą asortimentą turi ir Ekomarket.

Mano asmeninė rekomendacija – natūrali kanapių arbata. Aš ją perku iš ūkininkų Kanapės galia. Jeigu norisi labiau hipster ir stipriau, jaunimą tikrai nudžiugins Lynx asortimentas – brangesnis, bet pakuotės kokios!

Galiausiai, kombučia irgi arbata, tik fermentuota. Jos ieškoti rekomenduoju pas Raugas ir Grybas, Acala, Būk čia ar jau minėtus Tealure.

Saldumynai

Stebintys mane Instagrame jau tikrai bus girdėję apie Pirmą blyną – socialiai atsakingą restoraną, kuriame dirba žmonės su negalia. Ten rasite ir puikią kalėdinė dovaną, kurią praeitąmet gavau ir pati – olandiškus vafliukus.

Kokios Kalėdos be panetonės pyrago? Pastebiu, kad itališka tradicija persikelia ant lietuviškų stalų, tad artimiesiems drąsiai dovanokite panetones. Iš visų siūlomų rinkoje mane labiausiai papirko Vyno klubo vežamos Poli panetonės – praeitąmet įsimylėjau.

Ieškantiems šventinių tortų rekomenduoju pasižvalgyti po Tų kepėjų arba Sweet Spot Pastry asortimentą – šios vietos man laimi prieš kitus estetiškai. Veganiškų ir beglitimių produktų rasite pas Gėrybę. Kokybiško šokolado galite įsigyti iš AchMulate arba mano 2022-ųjų lietuviško atradimo – Beaningful. Nelietušvikas atradimas – Raštinėje parduodami matcha šokoladai. Kiekvieno vaiko dėmesį tikrai patrauks TUTU Spot saldainiai.

Netikėta dovana – aštrus šakotis. Kol kas el. parduotuvėje rodo tuščias lentynas, bet juos parduoda Aštriai Aštru Halės turguje. Gal greitu metu pasipildys.

Pati dar neragavau, bet pagal atsiliepimus į sąrašą pri-va-lau įtraukti Eatamins sūdytą karamelę. Jeigu jau čiupsit karamelę, pričiupkit ir granolos – aš labai mėgstu sūrią ir manau, kad tai yra nenuvalkiota dovana.

Panašu, kad jau po truputį atsikratom baimės dovanoti tradicinius saldumynus, tai priminsiu jums apie tokį gėrį kaip šimtalapis. Daug išragavusi nesu, bet pasitikiu Rimutės šimtalapiais.

Man visada gera dovana atrodo įvairiausi riešutų sviestai: iš lietuviškų gamintojų mano širdį yra pavergę Sviestas sviestuotas gaminiai, taip pat puikūs yra Milinutus. Nuostabi dovana yra ir šokoladinis riešutų kremas iš Cannamellos arba Lai Sąla (jų įvairiausių rūšių karamelė taip pat puiki). 

Padažai ir pagardai

Jau minėjau ne kartą ir ne du – aš savo prieskonius perku iš Delonos. Drąsiai galiu rekomenduoti, kad ten atrastais prieskoniais džiaugtųsi ne vienas gurmanas. Neseniai aptikau, kad įdomių prieskonių ir įvairiausių druskų siūlo ir mėsos parduotuvė Chef the Viking. Kad ir kaip keistai skambėtų, kokybiška druska yra gera dovana. Aš labai apsidžiaugčiau gavusi kilogramą Maldon druskos, labiau funky su druskomis varo Karantino kuchnia.

Kiekvieną, mėgstantį aštriau, tikrai maloniai nustebinsite su Aštriai aštru asortimentu. Daugybę liaupsių mano Instagram naujienose pelnė ir specializuota padažų parduotuvė Dip IT – pasižvalgykite čia.

Supažindinkite artimuosius ir su pesto pasauliu. Tikrai tikrai nenugalimus gamina ir parduoda Ūkis NeČia. Visus ragavau, visus dievinu.

Apsvarstykit ir pasaulio virtuvės dovanas. Jeigu turite bičiulių, pamišusių dėl azijietiškos vertuvės, keliaukit į Miso gero: turiu daugybę šios parduotuvės produktų ir labai jais džiaugiuosi. Jeigu reiktų išrinkti universaliausią dovaną mėgstančiam gaminti bičiuliui, tikrai rinkčiausi MSG. Čia, beje, taip pat yra aštrių produktų, tad Miso gero tiks ir aštriųjų kategorijai. Mėgstantiems Meksikos virtuvę patiks Bodega dovanų krepšelis.

Konservai ir aliejai

Turbūt jau girdėjote ir mano dainelę apie į madą sugrįžusius šprotus, sardines ir ančiuvius. Itin geros kokybės produktų galite paieškoti Fjord Sales krautuvėlėje – girdėjau gandą, kad ten yra daug gražių sardinių pakuočių. Puikus pasirinkimas ir Šiaurės jūroje. Kalbant apie populiaresnes vietas, gana platų asortimentą turi ir Assorti bei Vynoteka.

Kokybiškas aliejus – dovana, kurią sunaudos tikrai kiekvienas. Kokybiškų alyvuogių aliejų ieškokite itališkose krautuvėlėse: aš savo ruožtu rekomenduoju Itališką krautuvėlę ir Itališko skonio gurmanus. Nuostabų aliejų asortimentą vežasi ir jau minėtas Vyno klubas – sakau, nes pati ragavau. Egzotiškų aliejų rasite jau minėtoje Miso gero parduotuvėje.

Sveikatinančios dovanos

Dorai nepatenkančios nei į valgomą, nei į nevalgomą kategoriją, sveikatinančios dovanos su metais man atrodo vis svarbesnės. Jeigu prieš kelerius metus žuvų taukus tik pati norėjau dovanoti močiutei, šiemet galvoju, kad apsidžiaugčiau juos gavusi ir aš.

Aišku, maisto papildai yra asmeniška dovana, bet tikiu, kad pavyks rasti tokių, kurie pravers visiems – pavyzdžiui, beveik visi šiauriečiai patiria amžiną vitamino D stygių. Tas pats ir su adaptogeniniais grybais. Gerdama ashvagandą pati miegu ramiau, tad mielai ja apdovanočiau ir savo nerimastingus bičiulius.

Galiausiai, moterys (o gal ir vyrai) tikrai padėkos už papildus plaukams, nagams ir odai. Nors ir nebedirbame kartu, aš viliojuosi išbandyti DailySpoon mišinuką plaukams – traukia švari sudėtis ir veiklieji ingredientai.

Rankų darbo dovanos

Nuo pat paauglystės su mama kepdavome vieną ir ta patį sausainių receptą, tad net praėjus daaaaugeliui metų mano draugai vis dar gauna tų pačių Tasty Art meduolinių sausainių. Jeigu nepasitikite manimi, pasitikėkite konditere Sonata iš Sweet Spot Pastryčia jos meduolių receptas.

Pastaraisiais metais be sausainių dar gaminau:

Prie savo mėgstamų naminių dovanų taip pat priskirčiau Amelijos gamintą moliūgų sviestą ir kalėdinį sirupą, universalų čili aliejų ar priedais pagardintą sviestą.

Žinoma, gėrimai taip pat gali būti rankų darbo kalėdinių dovanų idėjos. Žolelių arbatų dovanų idėja pametėjo mintį, kad visada galima pabandyti sukurti savo žolelių arbatos mišinį. Pas 2 virėjus atradau puikų kiaušininio likerio receptą, kurį gaminau praeitąmet – gražiuose buteliukuose tokį galima dovanoti ir draugams. Pati svajoju kada nors pagaminti Limoncello – patikimas receptas atrodo čia.

1 Shares
3 comments
  1. Atgalinis pranešimas: Karamelizuoti riešutai - PUSRYČIAMS
  2. Dar pridėčiau Herbariumas.store, jie turi ne tik gurmaniškų prieskonių bei arbatų, tačiau ir nuostabių karštvynio prieskonių – pakeičia požiūrį į nuobodų karštą vyną iš butelio su jau pridėtais saldikliais ir skonio stiprikliais.

  3. Wow koks didelis darbas nudirbtas! Ačiū už jaukioms ir originalioms dovanoms įkvepiančias idėjas, kurių kasmet pritrūksta 🙂

Leave a Reply

You May Also Like

Draugų pusryčių pasimatymams – pusryčių lenta

Kam susitikti penktadienio ar šeštadienio vakarą triukšmingame bare, kai galima susitikti visiems gerai išsimiegojus sekmadienį ryte.  Viena problema – jeigu norisi rytinio pasimatymo namų aplinkoje, kažkam tenka imtis iniciatyvos tuos pusryčius gaminti. Kaip tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė, prasidėjus kalboms apie ruošimą, žvilgsnius dažniausiai jaučiu nukreiptus į save.