Pusryčių kesadilijos su plaktu kiaušiniu

0 Shares
0
0
0

Jau kažkada viešai juokiausi iš to, kad šiuolaikinėje pusryčių kultūroje nėra jokių taisyklių. Užtenka ant bet kokio ne pusryčiams skirto maisto, kaip kad pavyzdžiui burgerio, uždėti kiaušinį ir voila – turim pusryčių patiekalą. Šitos pusrytinės kesadilijos – visiškai iš tos pačios serijos. Būtų kaip ir įprastos kesadilijos su daržovėmis, bet įdedam scrambled egg (net neįsivaizduoju, kaip lietuviškai išversti šitą kiaušinio kepimo metodą) ir turime pusrytines kesadilijas. Paprasti ingredientai, lengva ir pakankamai greita gamyba, o rezultate – žiemos rytais sušildantys sodraus skonio pusryčiai.

Beje, tokias kesadilijas laisvai galima išsikepti ir iš vakaro – per kelias minutes juos pasišildę ryte, turėsit beveik karališkus pusryčius.


Gaminimo trukmė: 15 minučių.
Porcijos: 2.

Ingredientai:

– 4-5 pievagrybiai,
– pusė paprikos,
– pusė raudonojo svogūno,
– česnako skiltelė,
– 1 a. š. pomidorų pastos,
– pasirinktų žolelių prieskonių (aš naudojau mairūną, baziliką, rozmariną),
– 2 kiaušiniai,
– 1 v. š. graikiško jogurto,
– 2 tortilijų blynai,
– pora saujų tarkuoto fermentinio sūrio,
– sauja šviežios gražgarstės,
– gabalėlis sviesto kepimui,
– rudojo cukraus, druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

1. Supjaustau daržoves, keptuvėje ištirpinu sviestą (puikiai tinka ir alyvuogių aliejus), jas apkepinu, kol gražiai apskrunda. Sudedu žolelių prieskonius, šiek tiek druskos, įdedu šaukštelį pomidorų pastos. Rūgštumui nugesinti naudoju žiupsnelį rudojo cukraus. Viską atidedu į dubenėlį.

2. Gerai išsiplaku kiaušinius. Šiek tiek pravalau ką tik naudotą keptuvę ir ten pat ištirpdau dar gabalėlį sviesto. Laikydama ugnį vidutinio karščio, į keptuvę supilu kiaušinius, viską intensyviai maišau mentele (aš naudoju plastmasinę spatulą).

Jeigu bijote perkepti, mano rekomendacija – keptuvę vis atitraukinėti nuo ugnies. T.y. keliolika sekundžių kiaušinius kepam virš ugnies (maišant), keliolika atitraukiam (toliau maišom) ir vis kaitinam/nuimam, kad kiaušiniai neperkeptų.

3. Kiaušiniams pradėjus stingti, juos atitraukiu nuo ugnies, dedu druską, pipirus, įmaišau šaukštą graikiško jogurto. Toliau dedu virš vidutinės ugnies, maišau, kol kiaušiniai pradeda stingti.

Processed with VSCO with a4 preset

4. Kiaušiniams iškepus, juos atidedu į šoną ir kitoje keptuvėje išsilydau dar šiek tiek sviesto. Į keptuvę dedu tortilijos blyną ir vienoje blyno pusėje pradedu viską sluoksniuoti – pirmiausia dedu fermentinį sūrį (aš naudojau super plonai pjaustytą, bet paprasčiau būtų tarkuotas), ant jo – apkeptas daržoves, toliau – kiaušinius, galiausiai – gražgarstę. Uždedu dar šiek tiek sūrio ir kesadiliją lenkiu pusiau.

Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with a4 preset

5. Viską susluoksniavusi, uždedu dar šiek tiek sūrio ir kesadiliją lenkiu pusiau.

Processed with VSCO with a4 preset

6. Kesadiliją pakepinu, kol dugnas pradeda gražiai skrusti. Tuomet apverčiu ir apkepu kitą pusę. Kadangi visi ingredientai iškepę, svarbiausia, kad išsilydytų sūris. Jam išsilydžius, kesadiliją traukiu iš keptuvės, pjaunu pusiau ir skanauju su graikišku jogurtu.

0 Shares
6 comments
    1. Rimante, aš asmeniškai minimaliai pasikepinčiau viską iš vakaro, kad turinys suliptų, o tada ryte vėl šildyčiau keptuvėj ar orkaitėj! 👌🏻

Leave a Reply

You May Also Like